Un locuitor al orașului american Grenada, Mississippi, a stat mai mult de 20 de ani la închisoare fiind acuzat din greșeală și s-a căsătorit la un an după ce a fost eliberat. Despre acest lucru a anunțate Clarion Ledger.

În 1996, Curtis Flowers, un bărbat afro-american, a fost acuzat de uciderea a patru persoane în orașul Winona, Mississippi. Toate victimele erau angajați ai magazinului de unde el a fost concediat cu cîteva săptămîni mai devreme. În ciuda lipsei de dovezi convingătoare a vinovăției lui Flowers, el a fost declarat vinovat. El a petrecut mai mult de 20 de ani în închisoare așteptînd executarea pedepsei cu moartea.

În decembrie 2019, bărbatul a fost eliberat din închisoare după ce Curtea Supremă a decis că drepturile constituționale ale lui Flowers în timpul procesului au fost încălcate: 61 de jurați din cei 72 care au participat la toate cele șase ședințe de judecată în cazul său erau albi. Ca urmare a revizuirii cazului, toate acuzațiile împotriva bărbatului au fost anulate. Sîmbătă, 20 martie, Flowers s-a căsătorit cu Marlena Wright. Cuplul a început să plănuiască nunta imediat după eliberarea sa.

Sursa