Două trenuri s-au ciocnit astăzi în Egipt, fapt care a cauzat moartea a 32 de personae și rănirea a altor 108, informează Realitatea.md cu referire la Aljazeera. Potrivit sursei, multe persoane au rămas blocate, iar alte persoane erau în inconștiență.

Tragedia s-a produs în apropiere de orașul Sohag, la o distanță de 500km Sud față de capitala egipteană, Cairo. La fața locului au fost chemate zeci de ambulanțe, iar procurorii au început investigările pe marginea acestui caz.

Președintele Abdel Fattah el-Sisi a cerut ca cei vinovați să fie trași la răspundere. „Oricine, care a cauzat prin neglijență acest accident dureros, trebuie să primească pedeapsă. Fără vreo excepție sau vreo întârziere”, a scris el-Sisi pe Twitter.

Agenția Associated Press citată de NBC scrie că potrivit unor specialiști, vina o poartă cei de la guvernare, pentru că sistemul feroviar ar avea multe defecțiuni, din motive de neglijență sau corupție.  Anterior, în Egipt s-au mai înregistrat cazuri când trenurile de pasageri s-au ciocnit provocând multe decese și persoane rănite.

Sursa