Moldovenii sunt îndemnați să semneze o petiție online pentru a cere guvernării să declare 15 martie –  zi de doliu național în memoria marelui scriitor Nicolae Dabija. Inițiativa aparține democratei Monica Babuc.                                                                      

Babuc menționează că e necesară organizarea funeraliilor de stat pentru scriitorul Nicolae Dabija, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor sanitaro-epidemiologice. 

„Am cunoscut cu toții verticalitatea sa în lupta pentru idealurile noastre naționale. L-am regăsit mereu aproape de oamenii acestui neam! Iată de ce Neamul trebuie să-i aducă onorul pe care îl merita marele Nicolae Dabija la plecarea sa către cele veșnice!”, se spune în petiție.

Documentul poate fi semnat aici. 

Rudele și admiratorii lui Nicolae Dabija își pot lua rămas bun de la scriitor, duminică, începând cu ora 17:00, la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău.

Scriitorul și publicistul Nicolae Dabija a fost confirmat cu noul coronavirus, fiind internat la Institutul de Medicină Urgentă. În noaptea de 11 spre 12 martie, acesta s-a stins din viață.

Sursa