Președinta Maia Sandu a explicat după ședința Consiliului Suprem de Securitate de ce președintelui Comisie de Securitate a Parlamentului Sergiu Sîrbui-a fost interzis accesul la întrunirea CSS. Șefa statului a spus că este vorba despre un conflict de interese.

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a declarat Maia Sandu.

„Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am primit până la această ședință, or, în situația în care se constată o probabilitate că omul

poate avea conflict de interese el trebuie să se abțină de la participare”, a adăugat șefa statului.

Deputatul grupului „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției. În una se conținea invitația la ședința CSS,iar în alta i-a fost recomandat să evite întrunirea, deși este membru din oficiu al CSS.

Alesul poporului a spus că în scrisoarea în care i-a fost recomandat să evite ședința era scris că principalul motiv constă în faptul că ar fi în unele conflicte de interese, fără a fi prezentate explicații suplimentare.

Sergiu Sîrbu a precizat că nu a fost lăsat să intre la ședința CSS de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, care l-au și bruscat, potrivit lui.

Purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu a declarat că alesul poporului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul.

Sursa