Antrenoarea echipei naționale de schi a Iranului nu și-a putu însoți echipa, deoarece soțul nu i-a permis să călătorească. Conform legislației iraniene, însă, femeile au nevoie de permisiunea notarială a soțului pentru a obține pașaportul și a pleca peste hotare.

Așada, Samira Sargari, în vârstă de 37 de ani, nu a putut pleca la competiție în Italia, transmite presa străină, cu referire la DPA și jurnaliștii locali. Cazul sportivei a stârnit mai multe reacții dure pe rețelele de socializare, oamenii fiind indignați de o asemenea situație în 2021.

Ca urmare, după ce a fost contactată de jurnaliștii DPA, Federația Mondială de Schi a comunicat că a aflat despre caz doar pe rețelele de socializare și este în contact cu instituțiile abilitate de la Teheran. Responsabilii iranieni urmează să ofere explicații pe marginea cazului.

De menționat este că, în ultimii ani, mai multor sportive din Iran le-a fost interzisă plecarea din țară în condiții similare. Una dintre cele mai scandaloase situații avut loc în 2015, când lidera echipei naționale de fotbal feminin de sală a ratat Cupa Asiei, deoarece soțul nu a lăsat-o să plece în străinătate.

Sursa